تایم فریم (TimeFrame) چیست؟
- زمان مطالعه: 12 دقیقه
آنچه در این مطلب میخوانید
Toggleبهترین تایم فریم برای معاملات فارکس چیست؟ این سوال بین کسانی که تازه شروع به فعالیت در بازارهای مالی میکنند بسیار رایج است. اما حقیقتاً هیچ پاسخ صحیحی برای این سوال وجود ندارد. پاسخ دهی به این سوال بسته به استراتژی و سبک معاملاتی شما متفاوت خواهد بود. استفاده از چند Timeframe به تریدرها این امکان را میدهد تا روندهای بزرگتر و اقدامات قیمتی دقیق تری را تشخیص دهند. زمانی که بین بازههای زمانی مختلف در حال جابه جایی هستید ممکن است با دیدگاههایی مواجه شوید که با بررسی یک تایم فریم آن را درک نکرده باشید. پس درک Timeframe اهمیت بالایی دارد. در این مطلب سعی کردیم تمام چیزهایی که بهتر است در مورد بازه های زمانی بدانید را پوشش دهیم. پس به هیچ وجه این مطلب را از دست ندهید.
تایم فریم چیست؟
Timeframe در بازارهای مالی به یک واحد زمانی گفته میشود که تحلیل و ترید در آن انجام میشود. به طور کلی Timeframe های فارکس بر اساس دقیقه، ساعت، روز و هفته تقسیم بندی میشود. شما باید بازه زمانی را انتخاب کنید که با استراتژی تان مطابقت داشته باشد. برای درک بهتر فرض کنید یک چارت را باز میکنید و تایم فریم 5 دقیقه را انتخاب میکنید. در این حالت هر کندل نشان دهنده تغییرات قیمت در بازه 5 دقیقه است. هنگامی که تحقیقات لازم را در مورد سبکهای معاملاتی انجام دادید و مشخص کردید که میخواهید چه نوع تریدری باشید زمان انتخاب بازه زمانی است.
Timeframeهای اصلی بازار فارکس چیست؟
بازه های زمانی معاملاتی در بازار فارکس به سه دسته کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تقسیم میشوند. تریدرها این امکان را دارند که هر سه بازه را با هم ترکیب کنند (دیدگاه Multi timeframe) یا این که از دو Timeframe یکی بزرگ و یکی کوچک استفاده کند. معمولا تایم های بزرگتر برای شناسایی روند و جهت حرکتی قیمت استفاده میشود و بازه های کوچک برای تعیین نقاط دقیق ورود کاربرد دارد.
انواع تایم فریم | سبک معاملاتی | تایم فریم روند | تایم فریم ورود |
بلند مدت (Long term) | پوزیشن تریدینگ | هفتگی | روزانه |
میان مدت (Medium term) | سوئینگ تریدینگ | روزانه | 4 ساعته |
کوتاه مدت (Short term) | دی تریدینگ | 4 ساعته | ساعتی |
اسکلپر | ساعتی | 15 دقیقه |
بهترین تایم فریم برای بازار فارکس چیست؟
ارتباط مستقیمی بین سبک معاملاتی و تایم فریم وجود دارد. بهترین تایم بسته به این که شما چه نوع تریدری هستید متفاوت است. اسکالپرها در بازه های زمانی کوتاه معاملات خود را انجام میدهند. در حالی که سایر معامله گران (دی تریدرها و سوئینگ تریدرها) تحلیل خود را در Timeframeهای بزرگتر انجام میدهند. پس قبل از این که به تعیین تایم فریم فکر کنید ابتدا سبک معاملاتی خود را انتخاب کنید. در زیر میتوانید با Timeframe های مناسب هر سبک آشنا شوید:
تایم فریم مناسب اسکالپرها
اسکالپینگ یک نوع سبک معاملاتی است که در آن تریدرها از تغیرات کوچک قیمت سود میگیرند. هدف این افراد تحقق سودهای کوچک است. این افراد معمولا در بازه 1 الی 15 دقیقه کار میکنند. معمولاً تایم 1 الی 2 دقیقه محبوبیت زیادی بین اسکالپرها دارد. برای انجام استراتژی اسکلپ یک جفت ارز با نقدینگی بالا را انتخاب کنید. سپس روند و نقطه ورود را شناسایی و وارد معامله شوید. در عرض چند دقیقه و پس از محقق شدن سودتان پوزیشن خود را میبندید و مجدد این فعالیت را تکرار میکنید.
شما میتوانید با تعیین یک استراتژی سخت گیرانه ریسک خود را به حداقل برسانید. این کار از سودهای کوچک شما در مقابل ضررها بزرگ محافظت میکنید. نکتهای که باید به آن توجه کنید این است که Scalping نیاز به مهارت بالایی دارد. اگر یک ترید تازه کار هستید نیاز است تا آموزش زیادی ببینید. اگر تایم کافی برای این کار ندارید میتوانید از کانال سیگنال مجموعه ما استفاده کنید. با عضویت در کانال VIP میتوانید روزانه به چندین سیگنال اسکلپ طلا با وین ریت 90 درصد دسترسی داشته باشید.
Timeframe مناسب دی تریدرها
دی تریدرها تمایل دارند رویکردی کوتاه مدت داشته باشند بنابراین معمولاً بازه های زمانی بین 15 دقیقه و 4 ساعته را انتخاب میکنند. مزیت Day trader ها این است که میتوانند بسته به نقدینگی و استراتژی خود Timeframeهای متفاوتی را انتخاب کنند.
مثلا ممکن است یک تریدر بازه زمانی 15 دقیقه را بر اساس میزان نقدینگی بازار انتخاب کند تا سریعتر سود کند. شاید هم یک تریدر تمام وقت بازه های روزانه و چند ساعته را برای شناسایی روندهای جدید و بهترین نقاط ورود انتخاب کند. با این حال تریدرهای روزانه باید حد ضرر خود را کوچک در نظر بگیرند و تغییرات قیمت را به دقت زیر نظر بگیرند. زیرا در صورتی که پوزیشن اشتباهی را انتخاب کنند ممکن است کل سود یک روز را از بین ببرند.
بازه زمانی مناسب سوئینگ تریدرها
سوئینگ تریدرها بازههای زمانی طولانی تری را انتخاب میکنند تا بتوانند روندها و الگوهای قیمتی را تجزیه و تحلیل کنند. این بازههای زمانی ممکن است از چند روز تا چند هفته و ماه به طول بینجامد. این افراد برای به دست آوردن حد سود و ضرر خود از حرکات قیمت و اندیکاتورها استفاده میکنند.
فلسفه پشت معاملات Swing این است که با نظارت بر روندهای کلان و با استفاده از تحلیل تکنیکال در بهترین نقطه ورود و از حرکت قیمت در طولانی مدت استفاده کنیم. در این استراتژی بازار به صبر و تخصص پاداش میدهد و مناسب جفت ارزهایی است که نوسان کمی دارند.
بررسی دیدگاه مولتی تایم فریم
مولتی تایم فریم بودن به این معنی است که فرد چارت یک جفت ارز را در بازه های زمانی برای پیدا کردن موقعیت های معاملاتی بیشتر مد نظر قرار دهد. بیشتر تریدرها از دو بازه زمانی استفاده میکنند: بلند مدت و کوتاه مدت. به عنوان یک قائده کلی معامله گران معمولا از 1:4 یا 1:6 استفاده میکنند. به این صورت که از چارت 4 تا 6 ساعته به عنوان Timeframe طولانی مدت تر و از بازه یک ساعته به عنوان بازه کوتاه مدت تر استفاده میشود. تایم فریم های بالا برای تعیین روند و بازه زمانی کوچک برای تعیین نقطه ورود است. دیدگاه Multi timeframe به شما کمک میکند تا چندین موقعیت معاملاتی را در یک زمان مدیریت کنید. همچنین در صورت نیاز می توانید از خدمات مجموعه امیر تریدر مانند سیگنال فارکس و آموزش فارکس در راستای افزایش سرمایه خود نیز فعالیت کنید.