الگوی مثلث در تحلیل تکنیکال چیست و انواع آن

برای شناخت و بررسی الگوی مثلث در تحلیل تکنیکال باید بگوییم که اگر شما کمی با الگوهای تکنیکال آشنایی داشته باشید حتما نام الگوی مثلثی را شنیدید. درواقع این الگو یکی از معتبرترین الگوهای بازار است و به وسیله آن می‌توانید معاملات موفق با احتمال ضرر کمی انجام بدهید.

توجه به این الگو در بازار فارکس بسیار توصیه می‌شود چون موقعیت کم ریسکی ایجاد می‌کند. اگر با تحلیل تکنیکال آشنایی چندانی نداشته باشید احتمالا نمی‌دانید که چه زمانی این الگو در نمودار تشکیل می‌شود و یا پس از تشکیل آن چه اتفاقی در بازار خواهد افتاد. توصیه ما این است که تحلیل تکنیکال را حداقل در حد مقدماتی یاد بگیرید تا چنین موقعیت‌هایی را از دست ندهید و بتوانید از طریق آنها سود بگیرید. برای شناخت این الگو و آشنایی با انواع آن حتما تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

برای مدت محدود عضویت در کانال VIP رایگان شد!

چند نمونه از رضایتمندی و سود روزانه اعضای کانال VIP، اگه شماهم داخل بروکر حساب واقعی داری همین حالا فرم زیر را پر کن و رایگان عضو کانال VIP شو.

الگوی مثلث چیست؟

نام الگوهای قیمت براساس شکل آنها در نمودار گرفته می‌شود. پس ظاهر این الگو، الگوی مثلثی است. الگوی مثلثی (Triangle Pattern) به وسیله دو خط همگرا که در یک نقطه به یکدیگر می‌رسند تشکیل می‌شود و راس مثلث را تشکیل می‌دهد. به عنوان مثال تصور کنید که حرکت قیمت یک دارایی بعد از آنکه یک مسیری اعم از صعودی یا نزولی را طی کرد وارد یک محدوده نوسانی می‌شود. در این محدوده نوسانی نیز چندین سقف و کف قیمتی ایجاد می‌شود. حالا در اینجا باید دو خط روند ترسیم کرد.

یکی از خط روندها باید کف‌های قیمتی و خط روند دیگر باید سقف‌های قیمتی را به هم متصل کند. حالا اگر این دو خط روند را ادامه دهیم، به سمت هم سوق پیدا می‌کنند و یک شکل مثلث تشکیل می‌دهند. در نتیجه به این الگوی ایجاد شده پترن مثلثی می‌گویند.

پترن مثلث در تحلیل تکنیکال سه نوع دارد که از قرار زیر است:

  1. پترن مثلث متقارن
  2. پترن مثلث افزایشی
  3. پترن مثلث کاهشی
الگوی مثلث در تحلیل تکنیکال چیست و انواع آن - امیر تریدر

الگوی مثلث در تحلیل تکنیکال چیست و انواع آن - امیر تریدر

در ادامه هر یک را به صورت مجزا بررسی می‌کنیم.

 

پترن مثلث افزایشی یا صعودی

اولین پترن مثلثی که قرار است به آن بپردازیم الگوی مثلث افزایشی یا صعودی (Ascending Triangle Pattern) است. این الگو در روند صعودی نمودار تشکیل می‌شود. شکل الگوی افزایشی به این صورت است که خط مقاومت یا همان خط بالایی تقریبا افقی و خط حمایت یا همان خط پایینی به سمت بالا حرکت دارد. زمانی که این الگو تشکیل می‌شود به این معناست که قدرت خریداران افزایش پیدا کرده است. با این وجود این قدرت به میزانی نیست که باعث بالا رفتن قیمت از خط مقاومت یا همان خط بالایی بشود.

در پترن مثلثی افزایشی، به طور معمول روند نمودار صعودی است. بنابراین چنانچه این الگو در ادامه یک حرکت صعودی تشکیل شود، یعنی الگوی ادامه دهنده است و اگر پترن مثلث در روند نزولی تشکیل شود، یعنی الگوی بازگشتی است.

حالا سوالی که پیش می‌آید این است که پس از تشکیل این الگو قیمت به کدام سمت حرکت می‌کند؟ در مورد این الگو گفته می‌شود که معمولا قدرت خریداران بیشتر می‌شود و می‌توانند خط مقاومت را شکسته و قیمت را بالا ببرند. اما این یک اصل نیست و گاهی نیز امکان دارد خریداران در این نبرد شکست بخورند و و نتوانند از خط مقاومت عبور کنند.

الگوی مثلثی متقارن

یک نوع دیگر از الگوی مثلثی، مثلث متقارن است. در این الگو شیب کف‌های قیمت و شیب سقف‌های قیمت به سمت یکدیگر گرایش پیدا می‌کنند تا جایی که یک مثلث را تشکیل دهند. در این الگو بازار سقف‌های پایین‌تر و کیف‌های بالاتر می‌سازد. درواقع در این نوع از پترن مثلث نه خریداران و نه فروشندگان آنقدر به قیمت فشار نمی‌آورند تا یک روند مشخص یا صعودی یا نزولی ایجاد شود. بنابراین اگر تصور کنیم این یک نبرد میان خریداران و فروشندگان است، نتیجه این نبرد تساوی خواهد بود که به معنای تثبیت قیمت است.

اما این الگو در نهایت به یک سمت سوق می‌گیرد و بلاخره یک طرف بازار یعنی یا خریداران و یا فروشندگان بازار را به سمت خود می‌چرخانند.

پترن مثلث کاهشی یا نزولی

پترن مثلثی دقیقا برعکس الگوی صعودی است. در این نوع از الگوی مثلثی خط بالایی که همان خط مقاومت است به طرف خط پایینی که همان خط حمایت است و تقریبا حالتی افقی دارد، گرایش دارد. این پترن به طور معمول در ادامه یک روند نزولی ایجاد می‌شود و این حرکت نزولی پس از شکست مثلث ادامه پیدا می‌کند.

در این پترن قیمت به مرور قله‌های پایین‌تر می‌سازد که نشان دهنده این است که فروشندگان در نبرد با خریداران هستند و تلاش دارند تا در این روند پیشروی کنند. معمولا نیز قیمت خط حمایت را می‌شکند و قیمت روند نزولی را ادامه می‌دهد. البته لازم به ذکر است که امکان دارد خلاف این اتفاق نیز رخ دهد.

سخن نهایی

در پایان این مطلب باید بگوییم که بهترین کار در بازار فارکس این است که تا حدودی حتی تا میزان مقدماتی، با تحلیل تکنیکال آشنایی پیدا کنیم. زیرا به وسیله تحلیل تکنیکال می‌توانیم الگوهای مهمی مانند پترن مثلثی را تشخیص دهیم و از آن استفاده کنیم. چنانچه هر سوالی داشته باشید می‌توانید با تیم فنی ما در تلگرام ارتباط برقرار کنید و سوالات خود را بپرسید.

امتیاز دهید