آشنایی با شاخص PCE و تاثیر آن بر بازار فارکس

پیش از آشنایی با شاخص PCE باید گوییم که بازار فارکس یکی از بزرگترین بازارهای مالی جهان است که از سال 1973 سابقه فعالیت دارد. در این بازار ارزهای خارجی مبادله و معامله می‌شود و کسانی که در این بازار معامله یا به اصطلاح ترید می‌کنند تریدر نامیده می‌شوند. تریدرها در این بازار از روش‌های مختلفی برای تحلیل حرکات قیمتی استفاده می‌کنند. یکی از روش‌های تحلیل مارکت نیز تحلیل فاندامنتال است.

تحلیل فاندامنتال یا تحلیل بنیادی به تحلیلی گفته می‌شود که تریدر براساس عوامل تاثیرگذار بر بازار فارکس حرکات قیمتی یک جفت ارز را پیش بینی می‌کند. به عنوان مثال عواملی مانند سیاست‌های یک دولت، برنامه‌های آینده یک کشور، داده‌های اقتصادی کشورهایی با اقتصاد ثابت، عملکرد دولت‌مردان، شاخص های اقتصادی و به طور کلی اقتصاد کلان بر نوسانات مارکت تاثیر می‌گذارد.

برای مدت محدود عضویت در کانال VIP رایگان شد!

چند نمونه از رضایتمندی و سود روزانه اعضای کانال VIP، اگه شماهم داخل بروکر حساب واقعی داری همین حالا فرم زیر را پر کن و رایگان عضو کانال VIP شو.

زمانی که شاخص های اقتصادی برخی از کشورها مانند آمریکا قرار است منتشر شود، مارکت فارکس ممکن است نوساناتی بگیرد. بنابراین تریدری که تحلیل فاندامنتال بداند با پیگیری این اخبار این نوسانات را پیش بینی می‌کند. در ادامه یکی از شاخص های مهم و تاثیرگذار بر بازار فارکس به نام شاخص هزینه‌های مصرف شخصی یا PCE را قرار است بررسی کنیم. پس تا انتها همراه ما باشید.

شاخص PCE چیست؟

PCE چیست؟ در تعریف شاخص PCE یا همان شاخص هزینه‌های مصرف شخصی باید بگویم که در واقع گزارشی است که مخارج یک خانوار را در یک بازه زمانی مشخص نشان می‌دهد. دفتر تحلیل اقتصای(BEA) به صورت ماهیانه گزارش‌های شاخص درآمد شخصی (Personal income)، شاخص هزینه‌های مصرف شخصی (PCE) و شاخص قیمت PCE  (PCE Price Index) منتشر می‌کند. شاخص قیمت PCE نیز تغییراتی که در قیمت کالاهای مصرفی و خدمات تبادل شده در اقتصاد یک کشور رخ می‌دهد را اندازه‌گیری می‌کند. هرکشوری شاخص هزینه‌های مصرف ضخی دارد ولی PCE ایالات متحده تاثیر زیادی بر بازار فارکس دارد؛ چون قدرت دلار را کاهش یا افزایش می‌دهد.

در سال ۲۰۱۲ این شاخص تبدیل به یکی از شاخص های تورمی اصلی در فدرال رزرو آمریکا شد. شاخص PCE معمولا با شاخص CPI یا همان شاخص قیمت مصرف کننده که متمرکز بر قیمت مصرف کننده است، مقایسه می‌شود. البته تورم ایالات متحده از روی شاخص های اقتصادی دیگری مانند شاخص قیمت تولید کننده (PPI) و یا شاخص تولید ناخالص داخلی (GDP) نیز سنجیده می‌شود.

در شاخص هزینه‌های مصرف شخصی بررسی می‌شود که مردم حقوق و درآمد خود را صرف چه چیزهایی می‌کنند؟ در طول یک دوره ممکن است قیمت برخی کالاها بالا برود و قیمت برخی کالاهای دیگر پایین بیاید. نظارت بر این هزینه‌ها بهترین کار برای سنجش روند قیمت‌ها در طول یک دوره است. چون نشان می‌دهد که وقتی مردم قدرت کمتری برای خرید کالاهای روزمره دارند، یعنی تورم کشور درحال افزایش است. البته همانطور که در بالا اشاره کردیم با بررسی یک شاخص نمی‌توان تورم یک کشور را اندازه گیرری کرد و باید شاخص های دیگری هم بررسی شوند.

PCE به همراه با داده‌های مربوط به درآمد شخصی در یک گزارش به نام گزارش درآمد و هزینه‌های شخصی در آخرین جمعه هر ماه منتشر می‌شود.

آشنایی با شاخص PCE و تاثیر آن بر بازار فارکس - امیر تریدر

اهمیت بررسی شاخص هزینه‌های مصرفی شخصی

تا اینجا با شاخص PCE آشنا شدیم اما حالا می‌خواهیم درباره اهمیت این شاخص بر بازار فارکس و اینکه چرا معامله گر باید اخبار این شاخص را دنبال کند صحبت کنیم. شاخص هزینه‌های مصرف شخصی به این خاطر اهمیت دارد که نقش مهمی در نرخ تورم یک کشور دارد. بانک‌های مرکزی نیز به میزان تورمی که در جامعه وجود دارد اهمیت زیادی می‌دهند. به این دلیل که نرخ تورم تاثیر مستقیمی بر کیفیت زندگی افراد جامعه، ارزش ارز، بازدهی اوراق و… دارد. سرمایه گذاران نیز معمولا در زمان سرمایه گذاری به نرخ تورم نگاه می‌اندازند.

البته این نکته را باید بدانید که تلاش کشورها این است که نرخ تورم را به یک میزان ثابتی نگه دارند. چون اگر این نرخ مدام افزایش پیدا کند ارز کشور بی‌ارزش می‌شود و اگر هم نرخ همیشه پایین باشد سرمایه گذاران تمایلی برای سرمایه گذاری پیدا نمی‌کنند.

قیمت کالاها و خدمات مرتب در حال تغییر است و واکنش شرکت‌ها و مصرف‌کنندگان به روندهای اقتصاد، در این تغییرات نقش زیادی دارد. همین موضوع نیز باعث افزایش و کاهش این قیمت می‌شود. شاخص PCE نیز در این روند، طرف مشتری را دنبال کرده و تغییرات در هزینه‌های زندگی خانوارها را اندازه گیری می‌کند نه شرکت‌ها یا سایر بازیگران اقتصادی.

اندازه گیری تغییرات در هزینه‌های زندگی خانوارها به این صورت است که قیمت‌های سبدی از کالا یا خدمات که هرکدام وزن‌های متفاوتی دارند محاسبه می‌شود تا نشان دهد یک خانوار معمولی چقدر هزینه می‌کند. وزن کالاها به این دلیل اهمیت دارد که وقتی قیمت گوجه فرنگی افزایش پیدا می‌کند تاثیر کمتری دارد در هزینه‌های زندگی خانوار، نسبت به وقتی که بنزین افزایش پیدا می‌کند. چون بنزین قسمت بزرگ‌تری از هزینه‌های مصرف کننده را تشکیل می‌دهد.

تاثیر شاخص PCE بر بازار فارکس

از آن جایی که این شاخص یکی از شاخص های تعیین کننده تورم است تاثیر زیادی بر بازار فارکس دارد. معامله گران با استفاده از اینه شاخص می‌توانند روند حرکات قیمیت را پیش بینی کنند. شاخص PCE  یا مخارج مصرف شخصی درحقیقت یک معیاری برای اندازه گیری هزینه مصرف کنندگان یک کشور است. این شاخص کشور آمریکا به تریدرها می‌گوید که شهروندان ایالات متحده چه میزان برای کالاها و خدمات هزینه می‌کنند. همچنین بانک مرکزی و فدرال رزرو آمریکا نیز براساس این شاخص نرخ بهره و کلا سیاست‌های پولی خود را تعیین می‌کنند.

سخن آخر

در پایان مقاله PCE چیست باید بگوییم که شاخص مخارج مصرف شخصی تاثیر قابل توجهی بر بازار فارکس و قدرت ارزها به خصوص دلار آمریکا دارد. به همین دلیل یک تریدر باید انتشار این شاخص را بداند. در کانال vip فارکس روزانه اخبار اقتصادی گذاشته می‌شود و شما می‌توانید با عضویت در کانال از آن باخبر شوید. علاوه بر آن یک دوره مقدماتی آموزش فارکس داریم که می‌توانید به وسیله آن به مفاهیم اولیه فارکس مسلط شوید.

3/5 (1 امتیاز)