بی ارزش ترین پول جهان در سال 2024 چیست؟ | 10 ارز ضعیف دنیا

بی ارزش ترین پول جهان در سال 2022 چیست

بی ارزش ترین پول جهان در سال 2024

دلار آمریکا به عنوان یکی از قدرتمندترین ارزهای جهان شناخته می‌شود. این واحد پولی است که بیشترین میزان معاملات در صحنه جهانی را به خود اختصاص داده و اغلب برای مقایسه با سایر ارزها از آن استفاده می‌شود.

البته که دلار جزو قدرتمندترین ارزهای جهان نیست – که این افتخار برتری در حال حاضر به دینار کویت تعلق دارد – اما این ارز نزدیک به قله‌ی لیست جهانی از بین حدود ۱۸۰ ارز سنتی و کاغذی که به عنوان ارز قانونی در سراسر جهان شناخته می‌شوند، قرار دارد.

“ارز سنتی به پولی گفته می‌شود که به ارزش یک کالای فیزیکی مانند طلا یا نقره متصل نیست و در طرف مقابل ارزهای کم ارزش‌تر جهان که با قیمت‌هایی بسیار پایین‌تر از یک دلار آمریکا معامله می‌شوند.

اغلب برای کسب هر دلار نیاز به ده‌ ها هزار واحد ارز خارجی است. ما ۱۰ ارز ضعیف جهان را براساس ارزش نسبی آنها در مقابل دلار آمریکا به بررسی خواهیم گذاشت.

در مقاله‌ی پیش رو، و براساس داده‌های (Open Exchange) و سایر دیتاهای صحیح بازار ارز با امیرتریدر مرجع بازار فارکس ایران به بررسی 10 ارز بی ارزش در سال 2024 و همینطور ارزش پول ایران در جهان می‌پردازیم. 

۱۰ ارز ضعیف‌ دنیا چیستند؟

در فهرست زیر ۱۰ ارز بین‌المللی ضعیف امروزی بر اساس مقدار دلار آمریکا که یک واحد از هر ارز را می‌توان با آن خرید مقایسه می‌شود. پس قاعدتا با ارزی که ارزش کمتری نسبت به دلار دارد شروع می‌کنیم. نرخ‌های ارز از وب سایت‌ها و منایع مختلف جمع‌آوری و تبدیل‌شده‌اند بنابراین ممکن است قیمت‌ها با توجه به نوسانات شدیدی که دارند هر روز یا ساعت… تغییراتی داشته باشند.

 

رتبه جهانی نام کشور واحد ارز نماد ارز نرخ تبدیل (برای هر ۱ دلار آمریکا)
1 ایران ریال IRR ‭~۶۵۰٬۰۰۰ 
2 ویتنام دانگ  
3 سرالئون لئون Le, SLL  
4 لائوس کیپ LAK, ₭, ₭N  
5 اندونزی روپیه IDR, Rp  
6 ازبکستان سٌم UZS  
7 گینه فرانک FG, Fr, GFr, GNF  
8 پاراگوئه گوارانی  
9 کلمبیا پزوس $, COL$, COP  
10 کامبوج ریل KHR  

در سال 2023، محتمل‌ترین رقیب برای کم ارزش‌ترین ارز جهان، ریال ایران (IRR) بود.

چند دلیل مهم در ضعف و ارزش نرخ ریال در سال ۱۳۹۴

ضعف‌ها و عواملی مانند ناآرامی‌های سیاسی، مجموعه اقدامات داخلی و خارجی و تحریم‌های اقتصادی علیه ایران بالاترین دلیل برای بودن ایران در صدر جدول ضعیف‌ترین ارز جهان است. 
البه باید به این نکته هم توجه داشت که ارزش ارز ممکن است نوسان داشته باشد، بنابراین ممکن است ارز دیگری نیز بتواند به طور خلاصه عنوان “کم ارزش ترین” را در سال 2024 از آن خود کند که با توجه به سیاست‌های کنونی بنظر محتمل نیست.

ارز ضعیف به پول ملتی اطلاق می ‌شود که ارزش آن در مقایسه با سایر ارزها کاهش یافته است. درواقع بی ارزش ترین پول دنیا یعنی در قیاس با سایر کشورهای دنیا ارز ضعیفی دارد. با رنج جهانی از بیماری همه گیر COVID-19، شرایط اقتصادی به طور تصاعدی بدتر شده است. 10 ارز ضعیف دنیا متعلق به کشورهای جهان سومی است که شاید بحران اقتصادی بیشترین ضربه را به آن‌ها وارد کرده است.

رتبه بندی بی ارزش ترین پول دنیا

پول کشورها به ترتیب کمترین ارزش خواستگاری را دارند:

  1. Iranian Rial (IRR)
  2. Vietnamese Dong (VND)
  3. Laotian Kip (LAK)
  4. Sierra Leonean Leone (SLL)
  5. Lebanese Pound (LBP)
  6. Indonesian Rupiah (IDR)
  7. Uzbekistani Som (UZS)
  8. Guinean Franc (GNF)
  9. Paraguayan Guarani (PYG)
  10. Ugandan Shilling (UGX)

 

ریال ایران

رتبه 1 بی ارزش ترین پول دنیا ریال ایران

ریال ایران در حال حاضر ضعیف‌ترین ارز جهان است، به‌طوری‌که ۱ دلار معادل ۶۴۷,۰۰۰ ریال ایران است).

ارزش پول ایران تحت تأثیر تحریم‌های اقتصادی قرار گرفته است، از جمله تحریم‌هایی که ایالات متحده در سال ۲۰۱۸ مجدداً اعمال کرد و دیگر تحریم‌هایی که اتحادیه اروپا به طور مکرر اعمال می‌کند. ناپایداری سیاسی و نرخ تورم سالانه، عوامل اضافی هستند که به ضعف ارزی و اقتصادی در ایران کمک می‌کنند که این امر موجب کم ارزش ترین پول دنیا در بین سایز کشورها شده است. 

ریال ایران همچنان به عنوان ضعیف ترین ارز دنیا شناخته می شود. سقوط اقتصادی ایران از تحولات سال 1979 شروع شد که منجر به خروج خیلی از مشاغل و شرکت‌ها از ایران شد. پس از آن جنگ ایران و عراق به شدت آن افزود. تحریم های اقتصادی که یکی پس از دیگری شرایط ایران را دشوار می کرد باعث شد ریال تا این حد دچار افت بشود. تحریم‌ ها در سال 2016 برای مدت کوتاهی برداشته شدند اما در سال 2018 و سپس در سال 2022 مجدداً شدیدتر شدند. ایران در سال 2023 به بدترین رتبه در لیست 10 ارز ضعیف دنیا سقوط کرد.

 

بولیوار ونزوئلا

رتبه 2 دونگ ویتنام

دونگ ویتنام دومین ارز ضعیف دنیا است. هنوز نقاهت پس از جنگ‌ها و تغییر وضعیت از یک اقتصاد متمرکز به اقتصاد بازار، آسیب‌های خود را بر کشور و نحوه عملکرد آن گذاشته است. ارز ویتنام به دلیل بازار املاک نامناسب، محدودیت‌ها در سرمایه‌گذاری خارجی و کاهش اخیر در فعالیت صادرات، تضعیف شده است. 

با توجه به اینکه بانک جهانی می‌گوید ویتنام “یکی از فقیرترین کشورهای جهان به کشوری با درآمد میانی رو به پایین تبدیل شده است. اما کارشناسان برجسته اقتصادی اعتقاد دارند ویتنام در حال حاضر یکی از پویاترین کشورهای در حال توسعه در منطقه شرق آسیا است و در مسیر درستی قرار دارد.

روپیه اندونزی

رتبه 3 بولیوار ونزوئلا

بولیوار ونزوئلا دومین ارز ضعیف دنیا است. ونزوئلا در قسمت شمالی آمریکای جنوبی واقع شده است. ونزوئلا در تلاش است تا تا اقتصاد در سراشیبی کشورش را بهبود ببخشد. حتی زمانی که کرونا شیوع پیدا کرد سعی کرد به سمت اقتصاد بازار حرکت کند اما موفق عمل نکرد. به ازای هر دلار آمریکا، بولیوار ونزوئلا 457795.47 است.

دونگ ویتنام

رتبه 4 روپیه اندونزی

اندونزی یکی از کشورهای نسبتاً مرفه آسیای جنوب شرقی است. اقتصاد آنها باثبات است و کشور در حال حرکت به سمت توسعه و پیشرفت است. با این حال نرخ ارز آنها وضعیت جالبی ندارد و ضعیف است. نهادهای نظارتی با انتشار اسکناس‌ های جدید در عناوین 1 هزار تا 100 هزاری برای جایگزینی با اسکناس ‌های قدیمی ‌تر و تغییرات دیگر تلاش کرده‌اند تا این مشکل را برطرف کنند. اگرچه روپیه اندونزی هنوز یکی از ضعیف ترین ارزها است اما امید به پیشرفت آن زیاد است. به ازای هر دلار آمریکا، روپیه اندونزی 14,526.30 است.

لئون سیرالئون

رتبه 5 لئون سیرالئون

سیرالئون، واقع در آفریقا، یکی از فقیرترین کشورهای دنیا است. به تبع آن یکی از 10 ارز ضعیف دنیا است. شورش های داخلی، جنگ اخیر و درگیری های با ویروس‌ های مرگبار مانند ابولا، این کشور را از تمرکز بر رونق اقتصادی باز داشته است. نتیجه این همه مشکل اقتصادی این چنین ضعیف است. با همه گیری کووید-19، اوضاع برای سیرالئون بیش از پیش بدتر شد. اقتصاد آن در این دو سال به شدت افت کرده است. به ازای هر دلار آمریکا، لئون سیرالئون 12,700.00 است.

کیپ لائوس

رتبه 6 ارز کیپ لائوس

کیپ لائوس، متعلق به لائوس در جنوب شرقی آسیا و نسبتاً ناشناخته است. کیپ لائوس تنها ارز موجود در لیست است که ارزش آن کاهش نیافته است. به دلیل پایین بودن این ارز خیلی از مردم با دلار کار می‌کنند. این شرایط باعث شده اقتصاد کشور با دلار گره بخورد. با این حال امید به رشد کیپ لائوس بد نیست. به ازای هر دلار آمریکا، کیپ لائوس 12,760.00 است.

سوم ازبکستان

رتبه 7 سوم ازبکستان

رتبه هفتم ارز ضعیف دنیا متعلق به سوم ازبکستان، در آسیای مرکزی است. این کشور در گذشته وضعیت اقتصادی نابسامانی داشته است. در سال 2018، بسیاری از اقدامات نظارتی برای ارتقای سوم ازبکستان در اقتصاد جهانی انجام شد. اگرچه رشد اقصتادی ازبکستان پس از آن بهبود پیدا کرده است، اما هنوز مسیری طولانی در پیش دارد تا در بازار جهانی شرایط خوبی را تجربه کند. به ازای هر دلار آمریکا، سوم ازبکستان 11,160.00 است.

فرانک گینه

رتبه 8 فرانک گینه

آفریقا مملو از مواد معدنی بسیار ارزشمند است، به خصوص در گینه. با این حال، این کشور همچنان یکی از ضعیف ترین ارزهای جهان را دارد. نرخ بالای فقر، مسائل باند بازی و تورم، این کشور را به یکی از فقیرترین کشورهای جهان بدل کرده است. اقتصاد آن یکی از پر تورم ترین اقتصادهای جهان است. با این حال، در چند ماه گذشته بهبودهایی را نشان داده و حدود چند صد فرانک رشد داشته است. به ازای هر دلار آمریکا، فرانک گینه 8,800.00 است.

گوارانی پاراگوئه

رتبه 9 گوارانی پاراگوئه

پاراگوئه دومین کشور فقیر آمریکای جنوبی و نهمین ارز ضعیف دنیا است. پاراگوئه به دلیل ترکیبی از شکست اقتصادی، نرخ فقر و فساد بالا در سال ‌های اخیر نتوانسته از نظر اقتصادی پیشرفت کند. اگرچه صادرکننده مکرر سویا و پنبه است. با این حال، این صادرات برای مبارزه با فقر فزاینده و اختلال اقتصادی در کشور کافی نبوده است. به ازای هر دلار آمریکا، گوارانی پاراگوئه 6,856.36 است.

ریل کامبوج

رتبه 10 ریل کامبوج

کامبوج یک ایالت پادشاهی در جنوب شرقی آسیا و دهمین ارز ضعیف دنیا است. ریل کامبوج در سال 1995 جایگزین ارز Piaster هندوچینی شد. چون ریل با نرخ بسیار پایینی عرضه شد، در بین مردم محلی محبوبیتی پیدا نکرد. در نتیجه باعث شد در بازار  جهانی پیشرفتی نداشته باشد. حتی حالا نیز ریل کامبوج یکی از ارزهای غیرمحبوب در این منطقه است. مردم محلی ترجیح می ‌دهند با استفاده از دلار آمریکا و سایر ارزهای قویتر فعالیت کنند. این امر به کاهش ارزش بیشتر ارز دامن زده است. به ازای هر دلار آمریکا، ریل کامبوج 4,063.00 است. درآمد دلاری برسید. همچنین این امکان را دارید که تمامی سوالات خود را پشتیبانی مجموعه بپرسید.

سخن پایانی

در پایان مطلب بی ارزش ترین پول دنیا باید اشاره کرد که یکی از معضلاتی که اکثر افراد در حال حاضر با آن درگیر هستند این است که قدرت خرید مرتب در حال کاهش است… کالاهایی که خریداری می‌کنیم نسبت به دو ماه قبل اکثرا دو الی سه برابر شده‌اند. و این نشان دهنده این است که اگر خودمان را برای مقابله با چنین تورمی آماده نکنیم احتمالا در آینده با چالش‌های جدی رو به رو خواهیم شد. راه حل این مشکل کسب درآمد دلاری است. بازار فارکس بازاری است که شما می‌توانید روی آن به عنوان راه نجات از این وضعیت حساب کنید. ممکن است با این بازار و کسب درآمد از آن آشنا نباشید اما جای نگرانی نیست ما در این مسیر کنارتان هستیم تا گام به گام شما را به درآمد دلاری برسانیم.

با مشاهده آموزش فارکس و یا عضویت در کانال سیگنال فارکس مجموعه امیر تریدر می‌توانید روزانه 300 الی 700 پیپ سود کنید. البته نیاز نیست تمامی این سودها را بگیرید. ما وعده تارگت‌های فضایی و سودهای چند هزار پیپی روزانه نمی‌دهیم!! هر جایی هم از این وعده‌ها دیدید بی سرو صدا آن جا را ترک کنید!! این بازار جای یک شبه پولدار شدن نیست. اما اگر درست و اصولی و طبق قوانین کانال VIP پیش بروید میتوانید در طولانی مدت سودهای قابل توجهی به دست آورید. حتی اگر روزانه 20 دلار هم از این بازار سود بگیرید با توجه به این که 22 روز در ماه امکان فعالیت دارید می‌توانید بالای 400 دلار درآمد داشته باشید. که این مقدار بیشتر از حقوق یک کارمند با 8 ساعت کار روزانه است. پس در صورتی که قصد درآمد زایی از این بازار را دارید ما پر قدرت کنارتان ایستاده‌ایم.

4.5/5 (33 امتیاز)